Горещи новини

В Технически университет - София, бяха наградени победителите в конкурса "Моите идеи са моето бъдеще". Ето и техните имена и теми на проекти:

Технологичното училище Електронни системи

Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – Правец

Поощрителна награда

Победителите във фотоконкурса "Химията в нашия живот" са обявени.

Победителите в конкурса за есе и презентация "Мария Кюри днес" са обявени.

Финалистите в конкурса YES са обявени. Финалът на конкурса ще се проведе на 23.09.2011 г., 18:00 часа в Бургаски Свободен Университет, гр. Бургас.

Победителите в конкурса BE BIO са обявени. Наградите ще бъдат раздадени по време на Европейската нощ на учените 2011 на 23.09.2011 г., 18:00 часа, Технически университет – София, блок 2.

Скоро ще излязат от печат две интересни брошури, кото ще можете да получите безплатно на 23-ти септември в Нощ на учените 2011. Брошурата "Мария Кюри: Един изключителен живот" ще ви запознае с интересни факти от живота и работата на една от най-известните и признати в света жени учени. От брошурата "В света на българските изобретатели и откриватели" ще се запознаете с работата и откритията на няколко големи български учени, оставили следа в българската и световна наука.

Технически университет - София Ви кани на Нощ на учените 2011.

Срокове за кандидатстване в конкурси

Приключи подаването на проекти за участие в конкурса "YES".
Имената на финалистите ще бъдат обявени след 10.09.2011 г. Екипът на "YES" благодари на всички участници, които представиха техните иновативни идеи и им пожелава много успехи!

Приключи срокът за подаване на есета за участие в конкурса "BE BIO".
Имената на победителите ще бъдат публикувани на 12.09.2011 г. Благодарим на всички участници за многобройните, интересни есета, които изпратиха за конкурса. Пожелаваме на всички много успехи и ... BE BIO!

Срокът за кандидатстване в конкурс "Панаир на знанието и иновациите", фотоконкурс "Химията в нашия живот" и конкурс за есе и презентация "Мария Кюри днес" се удължава до 10 септември 2011 г.

Пресконференции

На 14.07.2011 (четвъртък) от 11:00 часа в новата конферентна зала ("Огледалната зала") на Софийски университет "Св. Климент Охридски" се проведе първата от общо 2 запланувани по проекта, прес конференции. Г-ца Карина Ангелиева от Софийски университет, един от основните организатори на Нощта през последните 6 години и координатор на проекта тази година, ще даде основна информация за събитието, като на кратко ще представи и предвидената програма за самата Нощ на 23-ти септември - по градове. Още ...

За събитието

Европейската нощ на учените ще се проведе на 23 септември 2011 г. едновременно в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас.

Обещаваме отново много изненади, игри, награди и забавления, защото науката е магия, а учените - противно на всеобщото схващане, умеят да се забавляват. Елате и се убедете лично!.

Контакти:
mobility@fmi.uni-sofia.bg
RECSES
Конкурси
Подкрепящи организации
Съюз на учените в България БАН
Обекти Аз Буки
Chem-BG.com
Списание 8 Полски институт
Бързи връзки
EURAXESS България Researchers' Night
Партньори по проект RECSES - Нощ на учените 2011
СУ 'Св. Климент Охридски' Клуб Млади таланти ТУ - София Тракийски университет Русенски университет 'Ангел Кънчев' Пловдивски университет 'Паисий Хилендарски' Бургаски свободен университет GIS Образователен център – Варна