CYS Gallery

Club Young Scientists Gallery

 
 

Search results - "ненково"
IMGP0764.jpg
Правели са сексуални обряди942 viewsСпоред научните изследвания в храма-утроба са осъществявали кулминацията на орфическите вярвания. Древните документи сочат, че в такъв орфически храм на о-в Самотраки посветените неженени мъже извършвали своите сексуални обряди с тракийските момичета.
IMGP0781.jpg
Слънчевият лъч ---658 viewsЗа да наблюдавате истинското зрелище, трябва да дойдете точно на обед. Тогава през специално отсечен процеп във вътрешността прониква слънчев лъч, който се проектира на пода. Образува се идеално оформен слънчев фалос, който постепенно се увеличава и устремява към олтара-матка. "Оплодяването" на утробата обаче става само в определено време на годината - месеците януари и февруари. Тогава Слънцето се намира ниско на север, а лъчът е достатъчно дълъг, за да осъществи символичният акт.
IMGP0795.jpg
Вулвата - храмът-утроба до с. Ненково766 viewsСамо на 20 км. от Кърджали може да се види невероятен храм от времето на траките. Наречен е храм-утроба и е открит през 2001г. Намира се високо в планината над хижа Боровица, в скалистата местност Тангардък кая. Мястото е безлюдно, а в близката околност се намират едни от най-големите комплекси на скални тракийски ниши в Източните Родопи. Това, което шокира още на входа е, че храмът е оформен като вулва.
 
3 files on 1 page(s)