CYS Gallery

Club Young Scientists Gallery

 
 

Search results - "пещера"
271.jpg
Соколски манастир704 viewsПоглед от Соколския манастир към Габровския балкан.
Православното име на манастира е Успение Богородично. Той се намира в местността Соколова пещера. Основател и първи игумен е Архимандрит Йосиф Соколски.
IMGP0783.jpg
Магията на траките786 viewsНавътре продължава с пещера с дължина 22 метра. Археолози и геолози са доказали, че природно кухината е карстова и е била дълбока само 16 метра. В действителност човешката ръка я е издълбала и оформила във вид на женска утроба. Влизайки навътре, ще забележите, че по стените на храма непрекъснато се стича вода. Във вътрешния южен крайна пещерата е издълбан олтар, символизиращ матката.
Magurata.jpg
Скални рисунки в Магурата1215 viewsМагурата е една от най-големите пещери в България,с постоянна температура 12 градуса.Намира се в североизточна България,близо до Белоградчик. Скалните рисунки са правени с прилепско гуано (тор) и изобразяват танцуващи женски фигури, танцуващи и ловуващи мъже, маскирани хора, богато разнообразие на животни, "шахматни" пана, слънца, звезди, оръдия на труда, растения.В едно от разклоненията на пещерата е създадена единствената в страната изба за производство на естествено пенливо вино.
 
3 files on 1 page(s)