CYS Gallery

Club Young Scientists Gallery

 
 

aigiul_90's profile
Username aigiul_90
Joined Aug 31, 2007
A8CCC5 Aigiul
B4C0CCC8CBC8DF Asanova
B0CEC6C4C5CDC0 C4C0D2C0 (A3A3A3A3-ACAC-A4A4) 1990-07-03
ADC0D1C5CBC5CDCE CCDFD1D2CE gr. Sevlievo
A4CECFDACBCDC8D2C5CBCDCE Хоталич – древен и млад
(ЕСЕ)


Изкачваш се. Нагоре. Пътят не е равен. Не е лесно да се отделиш от добре развития град. Изкачваш се ... нагоре, когато толкова е лесно да се върнеш – надолу. На там, от където си дошъл – към това , което ти е познато. Но искаш да видиш непознатото, красивото там, където твоите прадеди са живели. Искаш светлина нали? Затова се катериш.Високото превлича погледи. Непознатото те вълнува. Хоталич – кара те да бушуват страсти , любов, гордост в теб. Човек е съвкупност от дух, разум и ценности. Тези три фактора му дават силата и началната точка, от която да стартира. Пътищата, които стоят пред него са много, но изборът е само един.
Преди много години е било поставено началото на човешкия род. Нечий невидим пръст е завъртял спиралата, в която древното е непознато и основата на младото винаги остава в един от кръговете за да даде началото на следващия. Това е и крепостта Хоталич. Наистина тя е като човешкия живот. Храм за хората от Среновековието. Изградени са църкви, кули стени. Средновековният град е опожаряван безброй пъти, но всеки път се е изправял като птица феникс и животът в него отново е побеждавал.
Обитаващите в крепостта са били много по – малко от тези в предградието. Най – отгоре е живял боляринът със своето семейство и църковните служители. Бил е един от най – големите средновековни градове в България извън столиците Плиска, Преслав и Търново.
Забележително антично място, на което се провеждат и днес археологически разкопки за откриване на нещо младо за нас сегашните жители на града, а в същото време толкова древно и престояло там. Най – висшето и съвършено, е че столетия наред природата го е запазила. Не го е погубила за да може днешните чеда на Велика България да видим и запомним красиви обекти от миналото. За да достигне до нас хората са го градили, пазили и съхранявали.
Наш дълг е да постъпим по същия начин, а не да вървим срещу него и да го разрушаваме. Безумно е! Жалко е да се опитваме да въртим спиралата на обратно. Глупаво е да погубваме най – ценното, което имаме. Своята история, ценности, открития и изворите даващи ни толкова много от себе си. Наш дълг е на любовта да отвърнем с любов, а на живота с живот. Да не погубваме, а да съхраняваме!
Files uploaded 10
Last uploaded file.
Click to see all uploads by aigiul_90