Проекти

 

innofair_logoПанаир на науката и иновациите

Innofair

Вече осем години Клуб Млади Таланти организира Панаирa на науката и иновациите. В събитието могат да се включат младежи между 14 и 20, с проекти в сферите на природните, социалните и медицинските науки, както и ИКТ и математика.

Авторите на най-добрите разработки ще получат шанса да се състезават в най-големия ученически конкурс в света – Intel ISEF. Той ще се проведе следващата пролет в Лос Анджелис, Калифорния. Един проект пък ще представя България на INESPO, а друг – на Expo Sciences Luxembourg. За останалите ще има поощрителни награди от спонсорите на Панаира – български и международни представители на науката и индустрията.

 


YES – Young Energetic Scientists

YES

Конкурсът “Young and Energetic Scientists” (YES) цели да открие, мотивира и промотира идеите на млади и амбициозни хора с научни интереси, които ще реализират връзката между науката, образованието и бизнес, между амбицията и успеха. Могат да участват млади учени – бакалаври, магистри, докторанти, на възраст между 18 и 35 години, които искат и се стремят техните идеи да бъдат подкрепени в полза на икономиката и обществото за по-високо качество на живота.


Star Night 2009StarNight map
Хоризонт 2020

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, което се провежда в един и същи ден в цяла Европа и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма Хоризонт 2020.  На този ден университетите и научните институти в Европа отварят врати за гражданството, за да представят своите научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни от живота на учения.
O
т 2006  до 2013 Клуб Млади Таланти е координатор на различни инициативи в Нощта на учените в България. По идея на екипа на Клуба през 2009г. са създадени 7 кратки документални филма, които представят дейността на водещите обсерватории в България.
В рамките на проект “Star night” КМТ организира и първото издание на Панаир на науката и иновациите. В последствие, амбициозната идея се превръща в добре прието очаквано и важно ежегодно събитие за много млади хора в България, занимаващи се с наука

 


 

K-TRIO-logo-transparentK-TRIO
Мария Склодовска-Кюри на програма “Хоризонт 2020”

Клуб Млади Таланти e основна партнираща организация в консорциума
К-трио, който от 2013г. реализира Европейска нощ на учените в България.
По инициатива на КМТ се провеждат “Научни кафенета”– открити лекции, където на чаша кафе публиката може да проследи и дискутира актуални и интересни теми с известни личности от света на науката и индустрията.
В рамките на проекта КМТ организира и “Кабинети по любопитство”, чиито основен фокус са младите таланти на българската наука. Чрез тези инициативи,  превърнали се в “запазена марка” на КМТ, се популяризира ролята на изследователите и науката в нашето ежедневие и се информират и мотивират младите за перспективите и възможностите на научната кариера.