Финал на Панаира на науката и иновациите

Финал на Панаира на науката и иновациите

On December 17, 2017, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

2

Горди сме да съобщим и победителите в десетия юбилеен Панаир на науката и иновациите:

Големите награди и правото да представят България на Intel ISEF печелят:
Звездин Бесарабов – Predicting digital asset value based on blockchain
Иван Иванов – Improving the Performance of Unitary Recurrent Neural Networks and Their Application in Real-life Tasks
Чавдар Лалов – Относно пораждащите функции на свободните пораждащи на някои подмагми на свободната Ω-магма и планарни дървета

Иван и Чавдар получават съответно и наградите на Intel и ΜΑΘ за най-добри проекти по компютърни науки и математика съответно.

Таня Оцетарова(Boundaries on the number of points in acute sets) ще стане първият ни участник в KSS в Корея, а Димитър Чакъров (Combinatorial Games with Dominoes on Rectangular Boards) ще бъде новият ни участник в Expo Sciences Luxembourg
В INESPO пък ще участва Николай Пашов (Farseer)

И тази година благодарение на д-р Георги Шарков трима ученици ще участват на международната школа по Криптология CryptoBG. Това са Иван Иванов, Звездин Бесарабов и Иван Николов (Linux Forensic Reconstruction).

Иван Николов получава и наградата на УчИМИ и ще бъде поканен на 18тата зимна сесия на УчИМИ в Пазарджик, както и наградата на Yale Science and Engineering Society.

MClimate, основана от Любомир Янчев, алумнус на конкурса връчи наградата за най-добра презентация на Ивайло Желев(Методи за обезшумяване на дигитални изображения), а наградата за най-добър постер, връчена от Атанас Атанасов отиде при Виктор Велев( CiD – Генериране на триизмерни повърхности с невронни мрежи)

За първи път български участник получава награда от American Psychological Association – Ивелин Стоянов (Интегриране на мозъчно-компютърен интерфейс и хуманоиден робот)

Наградата на ASU Walton Sustainability Solutions Initiatives отива при Анастасия Генова

Наградата на Ricoh USA получават Пламен Георгиев и Далия Христова (Слабата страна на силния пол. Влияние на ВРА върху репродуктивните проблеми на мъжа . Алтернативи на синтетичните пластмаси.)

Наградата на Society for In Vitro Biology се връчва на Катерина Павлова, Мирослава Грозева и Пламена Стоянова (Тайните на еукариотната клетка)

Клуб Млади Таланти изказва най-дълбоките си благодарности на г-жа Деница Сачева, за съгласието й да връчи наградите и да участва в проведената кръгла маса ден по рано, на своите спонсори и партньори, а също така и на колегите от УчИ-БАН, чийто конкурс тази година селектира девет от финалистите на Innofair.

Comments are closed.