Десети юбилеен Панаир на науката и иновациите 2017

Десети юбилеен Панаир на науката и иновациите 2017

On September 27, 2017, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

InnoFAir_newsЗа десета поредна година Клуб Млади Таланти ще организира Панаир на науката и иновациите – Innofair.
Събитието предоставя възможност на обществото и индустрията да се запознае с младите учени в България, насърчавайки тяхното професионално развитие.

В Панаира могат да участват младежи между 14 и 19 години, незапочнали висшето си образование към дата на подаване на проекта. Приемат се проекти в областите на ИКТ, природоматематическите, инженерните, медицинските и социалните науки, които имат потенциал за приложение в практиката и научната сфера.
Innofair е първият и единствен български конкурс, афилииран с Intel ISEF – най-голямото в световен мащаб научно състезание за ученици, като авторите на най-добрите разработки на Панаира получават шанс да участват в него. То ще се проведе следващата пролет в Питсбърг, Пенсилвания (13-18 май 2018 г.).
Един от наградените проекти ще представя България на KSEF (Korea Science and Engineering Fair), а друг – на Expo Sciences Luxembourg, едно от най-старите ученчески състезания в европейски мащаб. За останалите ще има поощрителни награди от спонсорите на Панаира.

Comments are closed.