Награди на Intel ISEF 2017

Награди на Intel ISEF 2017

On June 24, 2017, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

С две награди се завърна българският отбор от Intel ISEF’2017 в Лос Анджелис. Дона-Мария, ветеранът в отбора се поздрави с нова почетна грамота от AMS и четвърта награда на основното жури.

Таня Оцетарова и Василен Цветков също се представиха чудесно и предизвикаха голям интерес към разработките си, включително от организации като NSA и ACM. Редом до Василен, в категория ‘системен софтуер’ се състезаваше и Стефан Генчев, който бе спечелил правото да се яви на конкурса като победител в немското състезание Jugend Forscht.

Intel ISEF’2017 беше рекорден конкурс, с 1381участващи проекта, които едва се побраха в огромният LA Convention Center, в сърцето на Лос Анджелис. Сред гостите на конкурса бяха имена като нобеловите лауреати Мартин Чалфи и Джей Майкъл Бишъп, а общият награден фонд бе близо 5млн. долара.

Дона-Мария Иванова участва за втора поредна година, като миналата година отново бе отличена от американското математическо общество. От началото на българското участие в Intel ISEF през 2013г. български участници неизменно получават наградите на AMS, най-престижната професионална организация по математика в света. Нейният проект изследва интересна задача, свързана с влагането на графи в различни пространства и бе започнат по времето на RSI, шест седмична лятна школа в MIT. Директорът на RSI бе един от многото интересни хора, с които българският отбор се срещна в Лос Анджелис.

Comments are closed.