Единадесето издание на InnoFair. Включете се в конкурса до 15-ти Ноември

Единадесето издание на InnoFair. Включете се в конкурса до 15-ти Ноември

On October 22, 2018, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Screen Shot 2018-10-22 at 11.08.37

Клуб Млади Таланти ви кани да се включите в единадесетото издание на Панаира на науката и иновациите!
Конкурсът Innofair е за ученици и младежи между 14 и 20 години с проекти в сферата на природните, социалните, историческите и медицинските науки, както и ИКТ и математика. Целта е да се насърчат:

– иновативни идеи и разработки, които включват различни научни дисциплини и компоненти на различни изследвания;

– проекти, които могат да бъдат в полза на опазване на природата и съхраняване на ресурсите;

– подобряване на технологични решения или създаване на нови решения за използване на пълния капацитет на цифровата ера.

От 2012г. насам Innofair е първият и единствен български конкурс, афилииран към IntelISEF, най-голямото в световен мащаб състезание за ученици с проекти в сферите на науката и технологиите, като авторите на най-добрите разработки на Панаира получават шанс да се участват в него. То ще се проведе следващата пролет във Финикс, Аризона (12-17 май 2019 г.).

Един от бъдещите ни финалисти ще представя България на Expo Sciences Luxembourg, едно от най-старите ученически състезания в европейски мащаб. За останалите ще има поощрителни награди от спонсорите на Панаира – български и международни представители на науката и индустрията.

За всички млади хора с перспективни идеи, които имат нужда от помощ с развитието им и превръщането им в проект, Клуб Млади Таланти предлага съдействие по подготовката на проекта, както и намиране на партньори и ментори.

Участието в международните научни панаири е изключителна възможност за младите хора с интереси в науката и иновациите – те дават огромни възможности за контакти и поле за изява, както и различни престижни награди от научни общества от най-високо ниво. Наградените с участие в Панаира на науката и иновациите получават предварително и обширни обучения в сферите на научната комуникация, срещи със специалисти в респективните им области и подкрепа в развитието на проектите им.

Официалният сайт на Панаира, където може да намерите повече информация за конкурса и да регистрирате вашите проекти е http://innofair.cys.bg/

Крайният срок за регистрация на проекти е 15 ноември 2018г.

Comments are closed.