Star Night
Начало
Конкурси
Резултати от конкурси
Контакт
Официален сайт
Клуб млади таланти
...
...
British Council
Списание 8
С подкрепата на Европейската комисия, в рамките на най-голямата програма за финансиране на научни изследвания и технологично развитие, на 25 септември 2009 г. за пета поредна година в цяла Европа се проведе "Нощ на учените", посветена на всички, които се занимават професионално с наука, както и на младите хора, за които сега тя е магия, но и бъдеща кариера.
Организирани бяха различни забавни прояви в София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна, Шумен, Ямбол, Силистра, Плевен, Хасково и Димитровград. Голяма част от тях бяха свързани с Международната година на астрономията 2009, 30 години от полета в Космоса на първия български космонавт Георги Иванов и 140-годишнината от основаването на Българската академия на науките. Разнообразната програма включваше изложби, награждаване на победителите в обявените конкурси за млади хора, забавни демонстрации в Кабинетите по любопитство, научни шоута, прожекция на филми, музикални и поетични изпълнения на учени и т.н.
С подкрепата на Клуб Млади Таланти и със съдействието на Британски съвет и форум Демоктрит се проведоха три научни кафенета:
В рамките на проекта Клуб Млади Таланти стартира национален портал за народните обсерватории в България.
Web master